luni, 17 august 2009

Aproape 30 de cetăţeni români şi străini, depistaţi în Arad conducând maşini fără a avea permis

Aproximativ 30 de cetăţeni români şi străini au fost prinşi, anul acesta, la punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad, conducând autoturisme
, fără a deţine permise de conducere, transnmite corespondentul NewsIn.

Conform poliţiştilor de frontieră arădeni, cei prinşi fără permise sunt cercetaţi penal pentru conducerea unui autovehicol pe drumurile publice fără a poseda un permis de conducere.

„De la începutul anului au fost depistate 29 de persoane care au condus un autovehicul fără a poseda permis de conducere. Cei depistaţi sunt atât cetăţeni români, cât şi cetăţeni străini“, a declarat comisar Ioan Handra, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad
.

Poliţiştii de frontieră au reţinut şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, două persoane care conduceau autoturisme fără a poseda permise de conducere.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, a fost depistat Gabriel N., de 19 ani, care s-a prezentat la intrarea în ţară la volanul unui autoturism VW. După efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră i-au solicitat tânărului să prezinte la control şi permisul de conducere. Cetăţeanul român a declarat că nu deţine un astfel de document. Tot la acelaşi punct de trecere a frontierei, a fost depistat cetăţeanul român Bogdan C., de 28 ani, care s-a prezentat la intrarea în ţară la volanul unei autoturism marca ,,Dacia Logan”.

În autoturism se mai afla ca pasageră Cristina V. După efectuarea formalităţilor de frontieră, i-a fost solicitat bărbatului să prezinte la control şi permisul de conducere. Bogdan C. nu a putut prezenta un permis de conducere, motivând că nu posedă un astfel de document. El a mai declarat că a condus autoturismul doar de pe teritoriul Ungariei, din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei, deoarece prietena sa şi-a rupt ochelarii de vedere şi fără aceştia nu putea să conducă pe timp de noapte.