luni, 17 august 2009

Blue Air anunţă că pasagerii MyAir blocaţi pe aeroporturi pot călători cu aeronavele sale

Compania
aeriană low-cost Blue Air a anunţat, miercuri, că pasagerii MyAir blocaţi pe aeroporturile din România şi Italia pot călători cu aeronavele sale, achitând doar taxele de aeroport aferente zborurilor.

"Astfel, oricine şi-a cumpărat un bilet pentru o cursă a companiei My Air cu destinaţia România – Italia şi Italia – România, indiferent de locul de plecare sau aterizare, poate să folosească zborurile operate de către compania Blue Air plătind doar taxele de aeroport aferente zborurilor", se arată în comunicatul companiei.

Blue Air operează zboruri din Bucuresti
spre următoarele destinaţii din Italia: Verona (cu plecare şi din Arad), Milano (cu plecare şi din Bacău şi Sibiu
), Roma Fiumicino (cu plecare şi din Bacău, Sibiu), Bologna (cu plecare şi din Bacău), Catania, Napoli şi Torino Cuneo (cu plecare şi din Bacău). Compania operează zboruri şi din Suceava către Veneţia.

Cursele companiei italiene low-cost MyAir, care operează zboruri de pe Băneasa spre Italia, au fost anulate miercuri.

Directorul general al aeroportului Băneasa, George Mihalcea, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, că aproximativ 500 de pasageri, care ar fi trebuit să plece spre Italia, sunt afectaţi de anularea de miercuri a curselor MyAir de pe Băneasa, iar până în prezent niciun reprezentant MyAir nu a luat legătura cu aeroportul sau cu pasagerii.

"Directorul operaţional al aeroportului Băneasa, Marius Gârdea, a aflat de la agentul de handling că din cele şase curse MyAir anulate, una spre Bari, care ar trebui să decoleze la noapte, ar putea fi operată. Nu am reuşit, până în prezent, să vorbim cu niciun reprezentant MyAir, pentru a ne comunica cauza acestor anulări", a spus Mihalcea.

MyAir a recunoscut, printr-un comunicat dat publicităţii luni seară, că are probleme de natură economică şi a explicat că membrii CA evaluează propunerile înaintate de anumiţi investitori, potrivit Realitatea TV. Reprezentanţii MyAir au mai explicat că problemele legate de decolarea zborurilor companiei se datorează neajunsurilor financiare
cu care se confruntă compania, dar că acestea vor fi depăşite.

Pe aeroportul din Bergamo, pasagerii care trebuiau să se îmbarce luni pentru cursele italiene interne au rămas la sol, din cauza interdicţiei date de compania care gestionează activitatea pe aeroport. Autoritatea Naţională pentru Aviaţie Civilă a dat dispoziţii în acest sens, explicând că această măsură a fost luată pentru că MyAir nu a plătit taxele şi tarifele către administraţia aeroportului.