luni, 17 august 2009

Un ofiţer SRI din Braşov a fost trimis în judecată pentru falsificarea unui document DGIPI

Procurorii l-au trimis, miercuri, în judecată pe un ofiţer SRI, Daniel Diaconu, pentru falsificarea unui document
DGIPI, având ca scop determinarea unui procuror să demisioneze, informează un comunicat al Parchetului General.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Diaconu pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Comunicatul precizează că, în cursul lunii septembrie 2004, ofiţerul SRI a plăsmuit prin tehnoredactare un document, căruia i-a dat aparenţa unui înscris oficial care ar fi venit de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Documentul, conţinând 7 pagini tehnoredactate, purtând antetul şi având aparenţa unui document clasificat „ strict secret”, ce ar fi fost emis de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, având executată semnătura şefului acelei structuri, a fost găsit în fişetul inculpatului.

Diaconu a produs
, astfel, un act cu aparenţa unui înscris oficial autentic ce emana de la un serviciu secret, de natură să genereze consecinţe juridice, susţin procurorii. Înscrisul oficial falsificat cuprindea informaţii referitoare la nereguli pe care le-ar fi comis un procuror în activitatea sa profesională, scopul plăsmuirii documentului constând în determinarea acestuia să demisioneze. Demisia s-a şi produs, precizează comunicatul.