luni, 17 august 2009

Procurorii au pierdut două procese pentru sporul de stres de 50%

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, două acţiuni ale procurilor împotriva ordinului procurorului general Laura Kovesi, prin care au fost anunţaţi că nu vor mai primi
sporul de stres de 50%.

Astfel, acţiunile au fost respinse, după ce reprezentantul Parchetului General a ridicat excepţia inadmisibilităţii. Deciziile nu sunt definitive.

Alte 11 procese deschise de diferiţi magistraţi pentru recunoaşterea sporului de stres şi care s-au judecat marţi au fost câştigate de aceştia.

32 de procese similare au fost amânate pentru luna septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat, marţi, peste 40 de procese intentate Ministerului Justiţiei sau procurorului general al României de către judecători şi procurori, prin care se cere suspendarea executării actelor administrative de eliminare a sporului de stres de 50%.

Tot, marţi, CAB a judecat propria cerere de a-l obliga pe ministrul Justiţiei să solicite Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite
pentru luna iunie, în care să fie inclus sporul de 50%. Procesul a fost amânat pentru 3 septembrie.

La Curtea de Apel Bucureşti continuă să se depună, zilnic, zeci de cereri de acest gen, care, însă, primesc termene de judecată după vacanţă, în lunile septembrie şi octombrie.