luni, 20 iulie 2009

Factura lunară de întreţinere a unei locuinţe de lux se poate apropia de 1.000 euro

Factura de întreţinere a unui apartament de lux din zonele ultracentrale şi de nord ale Capitalei - Dorobanţi, Floreasca, Primăverii, Herăstrău, care ajunge să valoreze peste două milioane de euro, se poate apropia de 1.000 euro, susţin consultanţii imobiliari ai companiei EuroMetropola.

Cele mai mare costuri de întreţinere pentru un apartament de lux se regăsesc, potrivit consultanţilor imobiliari, în cartierul Primăverii. Astfel, în această zonă, într-un bloc exclusivist de pe strada Mircea Eliade, unde un apartament cu patru camere costă 2,4 milioane de euro, factura lunară de întreţinere a acestor proprietari se poate apropia de 1.000 euro.

La o distantă ceva mai mare de centru, în Pipera, într-un bloc
ce beneficiază de complex de recreere la parter (piscină, saună, spa, sală de fitness), cheltuielile de întreţinere aferente unui apartament cu trei camere ajung la 2.500 lei.

"Pe lângă utilităţile consumate de fiecare proprietar, se plătesc şi cheltuielile de administrare şi întreţinere a centrului de recreere, inclusiv personalul care asigură
aceste servicii.

În aceeaşi zonă, în blocurile care nu au acces la astfel de centre, întreţinerea variază între 700 şi 1.000 lei", mai precizează consultanţii imobiliari.

În schimb, pe Şoseaua Nordului, la doi paşi de Parcul Herăstrău şi de Satul Francez, proprietarul unui apartament cu patru camere (200 mp), plăteşte lunar între 600 şi 1.000 lei
, în funcţie de sezon, pentru întreţinere. "Aceasta este una dintre cele mai mici facturi din zona respectivă pentru că blocul nu beneficiază de serviciu de pază permanentă, nu dispune de alte facilităţi care ar presupune cheltuieli suplimentare", afirmă consultanţii EuroMetropola.

În top intră şi zona Floreasca, unde într-un bloc nou şi exclusivist, cu patru nivele şi numai patru apartamente
, pe lângă întreţinerea de 1.100 lei/lună, proprietarul fiecărui apartament plăteşte aproximativ 1.500 lei/lună, serviciile de pază asigurate de patru agenţi care lucrează în patru ture.

"În complexul Central Park din zona Floreasca - Ştefan cel Mare, momentan întreţinerea costă 1.100 lei pentru un apartament cu patru camere, o factură rezonabilă, cred proprietarii, mai ales că această sumă include şi întreţinerea peluzei din mijlocul complexului şi a celorlalte spaţii verzi. În curând, factura acestor locatari se va încărca simţitor pentru că urmează să se construiască şi un centru de relaxare cu piscină şi sală de fitness, ale căror cheltuieli vor fi suportate de beneficiari", au mai adaugat cei de la EuroMetropola.