luni, 20 iulie 2009

Jandarmii montani din Sinaia au reînceput căutările

O echipă formată din 11 jandarmi montani din Sinaia au pornit, luni dimineaţă, în căutarea celor doi turişti dispăruţi în munţii Bucegi, căutarea acestora fiind îngreunată de condiţiile meteo şi de căderile constante de zăpadă, informează NewsIn.

"Pe Valea Caraiman se înregistrează o temperatură maximă de -14, -16 grade Celsius, iar în cursul zilei de duminică s-au produs
mai multe avalanşe în zona de căutare", a precizat, luni, plt.maj. Magdalena Soare, de la Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia.

"Astăzi (luni, n.r.), comandantul Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia, colonel dr. Dumitru Chiriţă, a primit solicitarea din partea preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, domnul Mircea Opriş, pentru a sprijini acţiunea de căutare. Astfel, la nivelul Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia, a fost constituită o echipă formată din 11 instructori montani care a plecat în jurul orelor 08.30, în sprijinul Salvamontului de pe Valea Prahovei", a mai spus Magdalena Soare.