sâmbătă, 21 februarie 2009

Hillary Clinton primeşte o susţinere importantă pentru prezidenţiale

Senatoarea democrată Hillary Clinton a obţinut, luni, un sprijin important în campania
sa electorală pentru alegerile prezidenţiale americane, prin susţinerea fostului guvernator de Iowa (centru), primul stat care se pronunţă în ianuarie la alegerile primare şi adunările electorale.

"Sunt mândru să vă susţin în efortul dvs. de a deveni viitorul preşedinte al Statelor Unite", a declarat Tom Vilsack, într-o apariţie publică alături de soţia sa Christine şi de candidatul la învestitura democrată, în Des Moines, capitala statului.

El s-a declarat convins că fosta primă doamnă va şti încă de la preluarea funcţiei să amelioreze imaginea Statelor Unite, afectată de administraţia lui George W. Bush.

"Sunt foarte emoţionată şi onorată că beneficiez de sprijinul a două personalităţi pe care le admir atât de mult", a răspuns Hillary Clinton, care conduce în intenţiile de vot pentru democraţi în Iowa cu 34 %, în faţa lui John Edwards (33%) şi Barack Obama (16%).

Adunările electorale din Iowa sunt un exerciţiu al democraţiei directe prin intermediul unei multitudini de reuniuni organizate în locuri publice (biserici, şcoli etc.) sau la diverse persoane, în timpul
cărora oamenii discută apoi îl votează pe unul dintre candidaţii pentru învestitura Partidului Democrat.