sâmbătă, 21 februarie 2009

Pentru ca scrie despre ignoranta autoritatilor, un ziar satesc din Calarasi, editat de un invalid cu probleme locomotorii, a cazut in dizgratia primar

Sipotenenii si satul lor”, acesta este titlul unui ziar care este editat in comuna Sipoteni, raionul Calarasi, de Asociatia locala „Inger”, care activeaza aici de mai bine de trei ani, informeaza DECA-press.
Presedintele Asociatiei „Inger”, Vasile Vlad, un tanar invalid de gradul unu, care se deplaseaza cu ajutorul unui carucior, a informat ca ziarul apare o data pe luna cu un tiraj de 200 de exemplare. Publicatia are opt pagini si este distribuita cetatenilor satului gratuit.
Se pare insa ca publicatia respectiva a intrat in dizgratia primariei locale, deoarece scrie despre problemele sociale cu care se confrunta cei aproximativ opt mii de locuitori ai satului, dar si atitudinea autoritatilor locale fata de invalizii si batranii din localitate. Acest lucru s-a intamplat pentru ca materialele publicate in ziar nu coincid intotdeauna cu pozitia conducerii primariei locale, spune Vlad.
Primaria ne pune bete-n roate in activitate, ultima dovada fiind incercarea noastra de a obtine finantare de peste hotare pentru un proiect, in valoare de circa un milion de lei, cu care am intentionat sa deschidem un Centru pentru cei circa 400 de invalizi din sat. Aici ei ar fi putut munci castigand un ban in plus
la pensiile mizere pe care le plateste statul, povesteste Vasile. Finantatorii nu au acceptat sa finanteze aceste proiect din cauza ca primaria a refuzat sa se angajeze in achitarea unei contributii locale, obligatorii in asemenea cazuri, mai spune presedintele Asociatiei „Inger”.