vineri, 27 martie 2009

Casele internationale de avocatura vizeaza piata romaneasca

Marile firme
internationale de avocatura ar putea prelua anumite firme romanesti, fiind interesate de o piata estimata anul acesta la 200 mil. euro, nivel dublu fata de 2007.
Piata romaneasca de avocatura prezinta un potential important, sesizat de maril companii internationale din domeniu.

Gabriel Zbarcea, managing partner la Tuca Zbarcea & Asociatii, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca trendul ascendent inregistrat pe acest segment in ultimii ani de zile, stirile - cu o frecventa aproape zilnica - privind investitiile straine majore pe care companii de renume intentioneaza sa le deruleze aici si in general, climatul economic favorabil reprezinta motive pentru care mai multe case de avocatura din Europa isi vor face intrarea pe piata.

"Cu siguranta in 2008 se va intampla ceva. Pe piata exista deja semnale care indica faptul ca mai multe firme de avocatura internationale vizeaza asocieri cu firme locale de talie medie, dar nu ar fi exclus sa asistam si la preluari efective", a declarat Gabriel Zbarcea.

Piata de avocatura din Romania ar putea ajunge in 2008 la circa 200 milioane de euro dupa ce in 2007, aceasta s-a situat la aproximativ 100 milioane euro, estimeaza reprezentantul casei de avocatura.

In privinta evolutiei tranzactiilor desfasurate anul trecut, acesta a caracterizat 2007, din perspectiva Tuca Zbarcea & Asociatii, ca un an dinamic, alert, cu multe oportunitati si tranzactii pe segmentul M&A si real estate.

Zbarcea considera ca in 2008, apetitul investitorilor pentru un segment sau altul nu va scadea, atat timp cat climatul investitional ramane suficient de atractiv.