vineri, 27 martie 2009

Iliescu: Beţia puterii te face cocoş, maimuţă, leu şi la final porc

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a întâlnit cu localnicii din comuna gălăţeană Pechea, în prezenţa membrilor Biroului Judeţean PSD Galaţi şi a preşedintelui Organizaţiei municipale a social-democraţilor, Dumitru Nicolae. Fostul preşedinte al României a fost întâmpinat cu pâine şi sare, după care a intrat în Căminul Cultural, în care s-au adunat circa 300 de localnici. Iliescu a început prin a-i critica pe politicienii ajunşi vremelnic, la putere, comparând „beţia puterii“ cu cea provocată de alcool.

Liderul social-democrat a explicat că beţia puterii „te duce prin toate etapele: la început eşti cocoş, apoi maimuţă, apoi leu şi la urmă porc“, a spus Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a criticat PNL-ul, spunând că, fără susţinerea PSD, „Guvernul Tăriceanu nu ar fi rezistat şi s-ar fi dus dracului, de râpă, ţara asta“. Cât priveşte scandalul caselor RAPPS, Ion Iliescu a precizat că, deşi în calitate de fost şef de stat ar fi avut dreptul, nu beneficiază de o locuinţă ale cărei cheltuieli să fie suportate de stat, aşa cum se întâmplă în acest moment în cazul Regelui Mihai, al lui Emil Constantinescu şi al lui Traian Băsescu.

Recomandând localnicilor din Pechea să îl voteze pe actualul primar, Vasile Manea, pentru al treilea mandat, Ion Iliescu a recunoscut că şi PSD are „uscăturile lui“, dar, a apreciat el, până la urmă, candidaţii social-democraţi sunt mai buni decât cei ai altor partide. Astăzi, Ion Iliescu este la Galaţi, unde participă la un simpozion pe probleme de mediu, alături de Mircea Geaonă şi Adrian Năstase.