vineri, 27 martie 2009

Semnal pentru schimbarea conducerii la PNTCD

Puteti identifica mobilul suitei de esecuri ale PNTCD, partid ce in prezent nu depaseste 2%?
E de domeniul evidentei: lipsa liderului de autoritate naturala, capabil sa coaguleze si sa "zideasca". Este nevoie de un lider de vocatie, cu charisma si care trebuie sa fie identificat cu PNTCD, cu valorile si traditia consacrate, de mare demnitate a partidului. Niciodata, in nici o imprejurare, actualii conducatori, Milut si Pavelescu, nu pot fi nici macar banuiti ca ar apartine taranistilor.
Ce forma de conducere credeti ca ar putea fi eficienta?
Se impune organizarea unui Congres extraordinar, solicitat de organizatiile judetene, in conformitate cu prevederile statutului partidului, care sa aleaga pe baza de vot uninominal, o conducere cu adevarat taranista, credibila si capabila sa relanseze mesajul identitar inconfundabil al partidului. Eu vad eficient un Birou National, format din sapte membri si opt supleanti, cu o solidaritate practicata, devotati partidului, cu biografii meritorii, imagine publica buna, moralitate dovedita, care sa fie identificati clar cu PNTCD.
In cazul producerii unei schimbari ce mesaj credeti ca se impune?
Partidul trebuie sa gandeasca si sa lanseze un proiect de aceeasi anvergura ca cel legat de integrarea Romaniei in NATO si UE, pentru perioada postaderare. E o sarcina importanta, care trebuie sa deseneze identitatea noastra ideologica pentru deceniile urmatoare. Mesajul meu catre taranistii autentici: renuntati la resemnare! Reactivati-va in organizatii, porniti campanii
cum numai voi stiti sa faceti, impuneti traditia, onoarea si demnitatea! Cereti convocarea congresului extraordinar!
La Bucuresti, partidul a oferit o surprinzatoare alianta cu PNG condus de Becali. Cum apreciati acest proiect politic?
Nu e o alianta. E o jenanta mezalianta. Zestrea PNTCD este onorabilitatea, alaturi de legitimitatea doctrinara si trecutul eroic. Daca le pierdem, nu mai existam. Pentru partid este o solutie sinucigasa. PNTCD nu castiga nimic. Mai mult, se compromite grav prin aceasta atingere "neigienica".